Hartverwarmend: docent krijgt 'overlevingspakket' van mentorklas na brand

Donderdag 22 december 2016 -

TETERINGEN - De 61-jarige leraar Wim Seuntjens kreeg een brok in zijn keel. Zijn eigen mentorklas op vmbo-school Scala in Teteringen verraste met een hartverwarmend 'overlevingspakket', nadat hij alles had verloren bij een brand

Dakloos
Vorige week zaterdag sloeg het noodlot toe bij de docent. Seuntjens werd opgeschrikt door een brand. Hij woonde al zestien jaar in een 'houten huisje' op camping Heidelust in Molenschot, totdat zijn kachel een brand veroorzaakte. ,,Ik was dakloos en spulloos."

Hij vertelde terug op school aan zijn mentorklas wat hem was overkomen. ,,We vonden het heel erg wat er gebeurd was", vertelt de vijftienjarige Sam. ,,Ik dacht: we moeten iets doen." Afgelopen maandag verscheen de economiedocent weer op school. ,,Er stond zowat een hele hutkoffer met spullen", vertelt de docent.

Maat
,,Shampoo, sokken, chocola. Scheermesjes. Een kaasschaaf. Ik wist niet wat ik zag. Er zaten zelfs kleren bij. Een overhemd, een trui. Hoe ze aan mijn maat komen weet ik niet, maar blijkbaar heeft iemand het goed ingeschat", vertelt de leraar enthousiast over 'zijn klasje'.

,,Dit is zo hartverwarmend", zegt de docent. ,,Ik kreeg echt een brok in mijn keel. Natuurlijk ben je altijd hecht met een mentorklas, maar dat ze zoiets doen... Ik vertel natuurlijk bij het vak economie over ontwikkelingshulp, dat is precies wat dit is."

Borstel
Een punt zagen leerlingen uit de mentorklas van Seuntjens wel over het hoofd. In het pakket zat een haarborstel. Dat terwijl Seuntjens niet bepaald over een grote haardos beschikt. Waarom? ,,Foutje'', is het antwoord van de klas. Seuntjens ziet het anders: misschien hadden ze het ingecalculeerd 'voor als het weer gaat groeien', lacht hij.