Duitse Modeshow

Donderdag 23 maart 2017 -
Net als vorig jaar hebben de sectie Duits en Kunstklas 4 kader van Scala op donderdag 23 maart 2017 een wervelende modeshow in de aula van Scala georganiseerd.

Soms vinden leerlingen het spannend als ze moeten presenteren voor een groep. Stress en zenuwen kunnen parten spelen bij mondelinge examens of presentaties van werkstukken in het examenjaar.

Om de leerlingen ruim van te voren een keer te laten wennen aan deze vorm van examineren leek het de sectie Duits een goed idee om een Deutsche Modeschau te organiseren voor de leerlingen uit klas 3. Tijdens de modeshow werd alleen maar Duits gesproken.

Waarom een modeshow? Op deze manier komen alle leerlingen aan bod en de meeste leerlingen vinden nu eenmaal mode en/of kleding leuk. Daarnaast betekent een modeshow dat ouders, grootouders, familieleden, vrienden en bekenden kunnen komen kijken. 
Ook de examen leerlingen van de Kunstklas werden bij dit project betrokken: zij hebben de meeste kleding uit de modeshow gemaakt.

De kleding werd gemaakt aan de hand van maatschappelijke onderwerpen zoals onder andere: dierenleed, kindermishandeling en armoede.

Al met al leverde dit wederom een succesvolle samenwerking en een gezellige avond op.

https://www.facebook.com/ScalaBreda/videos/1362926363775282/

  • 1
  • 2
3