Beroepencarrousel Scala in kader van ‘Breda on Stage’.

Donderdag 13 november 2014 -

Scala doet zoals elk jaar weer mee met het project VMBO Breda on Stage. De leerlingen ontmoeten een grote groep mensen die allemaal een mooi vak of beroep hebben. Op de Doe Dag gaan de leerlingen op bezoek bij de beroepsbeoefenaar met wie ze een match hebben gemaakt op de Beursdag. Om de leerlingen goed voor te bereiden op de Beurs en Doedag hebben zij in oktober een netwerktraining gehad. De maand november staat in het teken van gastlessen. Alle gastlessen zijn donderdag 13 november jl. gegeven in de vorm van een beroepencarrousel. En met succes!

Tien enthousiaste gastdocenten, uit allerlei sectoren, zijn wat komen vertellen aan al onze tweedejaars leerlingen Mavo, kader en beroepsgerichte leerwegen. Een medewerker van KPN, een grafisch vormgever, docenten van de Bouwschool Breda, oud leerlingen van het Cingel College, een interieur styliste van Le Cadeau, Manege stal Sintels, TechniekTalent.nu, een politieagent, een fotograaf en Ruud Wiekema die aan de slag is gegaan met leerlingen die niet goed weten wat ze willen worden!

De leerlingen zijn in drie rondes langs hun gastles naar keuze gegaan en zijn 45 minuten interactief bezig geweest! Ze hadden veel vragen die als het goed is allemaal beantwoord zijn. Zo komen we steeds dichterbij de Doedag van 26 februari a.s.